35 ronden waren er in Oordegem, van de 3de ronde kozen we het hazenpad.
Een grote voorsprong kregen we nooit, max 45 sec.
Met De Neve van het Flemish United cycling team en Hans Dekkers de Nederlandse kampioen bij de elite zonder contract had ik mooi gezelschap in onze aanval.
In de achtervolging reed de Belgische kampioen Stijn De Bock en regerend winnaar in Oordegem Tijs Delbaere onder andere.
We bleven goed rond draaien en de laatste 3 ronden was ik zeker dat we konden voorblijven.
Ik sloeg toen af en toe eens een beurtje over voor mijn krachten te sparen voor een ultieme aanval, juist voor het ingaan van de laatste rond plaatste ik mijn aanval enkel de Nederlandse kampioen die al enkele massasprints heeft gewonnen volgde. Natuurlijk was de samenwerking weg dan, en de 3de renner kwam terug aansluiten.
Ik wist dat ik het slim moest spelen als ik kans wou maken en nam niet meer over, een sprint met 3 dus!
Ik zat in 3de positie en wou die ook niet afgeven, ik liet 3 meter en nam snelheid net voor de klinkers bergop waar de aankomst lag (350meter) zodat de anderen hun snelheid op de kasseien moesten maken wat natuurlijk veel moeilijker gaat! Ze waren verrast, enkel de Nederlandse kampioen kwam nog opzetten, maar dat liet ik niet meer ontglippen!

Mijn eerste overwinning bij de Elite ZC en Beloften en net met zoveel supporters, iedereen die er was bedankt voor de steun en het aanmoedigen tijdens de koers!
Jullie waren fantastisch!!!

Herman

2 Comment on “Overwinning te Oordegem

  1. Super gedaan Herman

  2. Jij bent ook een geweldig kerel Herman.
    Je ziet hard werken , een doel stellen en voilà , de vruchten kunnen nu geplukt worden.
    De eerste is altijd de moeilijkste , ik spreek uit ervaring………..op naar Uw volgende nu !!!!!!
    Noël en Daniella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *