E3 Harelbeke,

Een koers in mijn trainingsomgeving iets waar ik zeker en vast naar uitkeek!
Ik koos om de koers van bij het begin hard te maken en nog voor de bergzone weg te rijden voor de nervositeit wat te vermijden, en dat is vrij goed uitgedraaid!
Na 1km liet het peloton mij rijden met enkele anderen. 2km verderop kwamen er nog enkele renners bij en zo vormden we een kopgroep van 19 renners, Met Kjell Van Driessche zaten we met 2 van EFC-LR-Vulsteke in de kopgroep, bijna alle ploegen had een mannetje mee, dus onze vlucht kon wel eens lang meegaan. Trieu, Hotond, Korte Keer, Taaienberg, Berg ten Stene en Boigneberg reden we met de kopgroep over, op die laatste kwamen 2 favorieten aansluiten en gingen er automatisch op en erover uiteindelijk kan enkel Kjell volgen enkel in de laatste 25km moet hij ze laten rijden! In de 2de groep draaide het voor geen meter, bij iedereen was het zo goed als op, het peloton kwam dan ook snel dichter op de Eikenberg, toch konden we nog standhouden tot op de Stationsberg maar daar was ons dagje over! Kjell is uiteindelijk nog 3de geworden na een fantastische koers!

(Taaienberg in de kopgroep)

Zelzate koers,

Beetje bang voor de terugslag van gisteren, maar wou toch koersen voor de conditie op te krikken.
In het begin wou ik mezelf eens testen. Dat lukte aardig, opnieuw raakten we weg van bij de start.
Nu met 5 en reden we eerst 45km voor nadien kwam er een groep bij van +- 20 renners met ploegmaat Guillaume Seye!
Die halfweg koers wegreed met een andere renner, ik keek eenbeetje de kat uit de boom en het draaide voor geen meter bij ons. Toen maakte ik de verkeerde keuze om met de verkeerden mee te schuiven en de kans laten liggen om toch nog mee te doen voor winst. Er reden nog enkele renners naar de kop van de koers maar ik niet meer, uiteindelijk kwamen er nog enkele renners bij en word ik 18de/128 deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *